Wed, May 29 | Carnegie Mellon University

OSHA 10 May Edition

The OSHA 10-Hour program is intended to provide a variety of training on General Industry safety and health topics to entry-level and experienced workers.
Registration will open soon!
OSHA 10 May Edition

Time & Location

May 29, 2019, 1:00 PM – May 30, 2019, 4:30 PM
Carnegie Mellon University, Purnell Center for the Arts, Pittsburgh, PA 15213, USA

About the Event

PROGRAM DESCRIPTION

The OSHA 10-Hour program is intended to provide a

variety of training on General Industry safety and health

topics to entry-level and experienced workers.

Subjects covered will include: Introduction to OSHA,

Electrical Safety, Aerial Work Platforms, Personal

Protective Equipment (PPE), Walking and Working

Surfaces, Emergency Action Plans, Fire Prevention

Plans, Hazard Communication, and Fall Protection.

If possible, Local OSHA Consultation Service

representatives will lead portions of this workshop,

and we will tour a campus performance facility

to help familiarize participants with OSHA

inspection procedures.

INSTRUCTOR:

The lead instructor will be David C. Glowacki, recently named the new Director of Operations for the Kentucky Center’s Old Forester Paristown concert venue. He has served USITT as the Safety & Health Commissioner and is currently the Associate Editor of Safety & Health for TD&T and the USITT representative to the OSHA Alliance Program. Dave has been an OSHA Authorized Outreach Trainer since 2006, and in 2008 he also became a licensed Aerial Work Platform Safety instructor. Dave is a regular presenter at USITT National and Regional events, and is serving on the Board of USITT-OVS as a Member-At-Large.

COST:

$15 - High School Student

$20 - College Student 

$50 - Ohio Valley Section Member 

$75 - Non Ohio Valley Member (Includes a year of membership)

We will accept checks made out to USITT/OVS mailed to USITT/OVS, c/o Vincent Lighting Systems, 6161 Cochran Rd Ste D, Solon OH 44139. We can also take credit cards, please call Kim Craigie at 216-475-7991 to process payment. 

SCHEDULE:

Wednesday (5/29)

1:00p-2:00p – Workshop (1.0 hrs) Introduction to OSHA

2:00p-3:00p – Workshop (1.0 hrs) Walking & Working Surfaces

3:00p- 3:15p –  Break

3:15p-3:45p – Workshop (0.5 hrs) Noise & Hearing Conservation

3:45p-4:15p – Workshop (0.5 hrs) Aerial Work Platforms

4:15p-5:15p - Workshop (1.0 hrs) Materials Handling

5:15p-6:15p – (1.0 hrs) Venue Tour/Mock Inspection

Thursday (5/30)

9:00a-10:00a – Workshop (1.0 hrs) Exit Routes, Emergency Action Plans, Fire Prevention Plans and Fire Protection

10:00a-11:00a - Workshop (1.0 hrs) Safety & Health Programs

11:00a-11:15a –  Break

11:15a-12:15p – Workshop (1.0 hrs) Hazard Communication

12:15p-1:15p – Workshop (1.0 hrs) Personal Protective Equipment

1:15p- 2:15p – Lunch Break

2:15p-3:15p – Workshop (1.0 hrs) Lockout/Tagout

3:15p-4:15p – Workshop (1.0 hrs) Electrical Safety

4:15p-4:30p - Wrap-Up / Final Questions / Dismissal

Use this CAMPUS MAP to locate the Purnell Center for the Arts, the East Campus Garage and nearby hotels.

Registration will open soon!

Share This Event