OSHA 10-Hour General Industry Outreach - 2 Sessions: June 11-12 / August 31-Sept 1

June 11-12

Kent State University-Tuscarawas

New Philadelphia, Ohio

Registration Open!

August 31-September 1

Ohio Northern University

Ada, Ohio

Stay tuned for registration details

About

The OSHA 10-Hour program is intended to provide a variety of training on General Industry safety and health topics to entry-level and experienced workers.

Subjects covered will include: Introduction to OSHA, Electrical Safety, Aerial Work Platforms, Personal Protective Equipment (PPE), Walking and Working Surfaces, Emergency Action Plans, Fire Prevention Plans, Hazard Communication, and Fall Protection.

Presenter Dave Glowacki

If possible, Local OSHA Consultation Service representatives will lead portions of this workshop, and we will tour of a nearby performance facility to help familiarize participants with OSHA inspection procedures.

The lead instructor will be David C. Glowacki, Production Manager & Assistant General Manager of the Performing Arts Center at Kent State-Tuscarawas. He has served USITT as the Safety & Health Commissioner and is the Associate Editor of Safety & Health for TD&T. In 2006, Dave completed USITT-sponsored training to become an OSHA Authorized Outreach Trainer, a credential he successfully renewed in 2010 and again in 2014. In 2008 he became a licensed Aerial Work Platform Safety instructor. Dave is a regular presenter at USITT National and Regional events, and is serving on the Board of USITT-OVS as a Member-At-Large.

Costs

  • High School Students: $15

  • College Students: $20

  • OVS Members: $50

  • Non Members: $75 (Includes a one year membership to the Ohio Valley section)

June Session Agenda

Monday (6/11)

1:00p-2:00p – Workshop (1.0 hrs) Introduction to OSHA

2:00p-3:00p – Workshop (1.0 hrs) Walking & Working Surfaces

3:00p- 3:15p – Refreshment Break

3:15p-3:45p – Workshop (0.5 hrs) Noise & Hearing Conservation

3:45p-4:15p – Workshop (0.5 hrs) Aerial Work Platforms

4:15p-5:15p - Workshop (1.0 hrs) Materials Handling

5:15p-6:15pOPTIONAL (1.0 hrs) Venue Tour/Mock Inspection

Tuesday (6/12)

9:00a-10:00a – Workshop (1.0 hrs) Exit Routes, Emergency Action Plans, Fire Prevention Plans and Fire Protection

10:00a-11:00a - Workshop (1.0 hrs) Safety & Health Programs

11:00a-11:15a – Refreshment Break

11:15a-12:15p – Workshop (1.0 hrs) Hazard Communication

12:15p-1:15p – Workshop (1.0 hrs) Personal Protective Equipment

1:15p- 2:15p – Lunch Break

2:15p-3:15p – Workshop (1.0 hrs) Lockout/Tagout

3:15p-4:15p – Workshop (1.0 hrs) Electrical Safety

4:15p-4:30p - Wrap-Up / Final Questions / Dismissal

Register Now for the June Session

August Session Agenda

(Tentative)

Registration is not yet open.

Friday (8/31)

3:00p-4:00p – Workshop (1.0 hrs) Introduction to OSHA

4:00p-5:00p – Workshop (1.0 hrs) Walking & Working Surfaces

5:00p-5:15p – Refreshment Break

5:15p-5:45p – Workshop (0.5 hrs) Noise & Hearing Conservation

5:45p-6:15p – Workshop (0.5 hrs) Aerial Work Platforms

6:15p-7:15p - Workshop (1.0 hrs) Materials Handling

7:15p-8:15p – OPTIONAL (1.0 hrs) Venue Tour/Mock Inspection

Saturday (9/1)

9:00a-10:00a – Workshop (1.0 hrs) Exit Routes, Emergency Action Plans, Fire Prevention Plans and Fire Protection

10:00a-11:00a - Workshop (1.0 hrs) Safety & Health Programs

11:00a-11:15a – Refreshment Break

11:15a-12:15p – Workshop (1.0 hrs) Hazard Communication

12:15p-1:15p – Workshop (1.0 hrs) Personal Protective Equipment

1:15p- 2:15p – Lunch Break

2:15p-3:15p – Workshop (1.0 hrs) Lockout/Tagout

3:15p-4:15p – Workshop (1.0 hrs) Electrical Safety

4:15p-4:30p - Wrap-Up / Final Questions / Dismissal

Stayed tuned for registration details.

©2019 by USITT - Ohio Valley Section. Proudly created with Wix.com